Laura's aardbeientaart

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.

    Nadat Barbara, Charlie, Isabella en Dennis bij Laura hebben gegeten, heeft ze als nagerecht nog een heerlijke aardbeientaart gemaakt. Ook benieuwd hoe deze keukenprinses de taart heeft bereid? Hier lees je Laura's recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Maak de Bastognekoeken heel klein door ze in de keukenmachine fijn te malen of ze in een dichte plastic zak fijnmaken met een deegroller. Laat de boter in een pan op zacht vuur smelten. Bekleed intussen de taartbakvorm met een doorsnee van 24 centimeter met plasticfolie.
  • Roer de boter goed door de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm en druk het met de bolle kant van de lepel goed aan. Zet de taartbodem in de koelkast.

  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes. Laak in een kom met koud water de witte gelatine 5 minuten weken. Klop de slagroom met 25 gram suiker stijf. Verwarm in een pan de citroensap met 3 eetlepels likeur. Knijp de gelatine goed uit en laat het in de hete likeur (die je inmiddels van het vuur hebt gehaald) oplossen. Roer in een kom de kwark, de rest van de suiker en de stukjes aardbei door elkaar. Voeg al roerend het gelatinemengsel toe. Schep de slagroom er door. Verdeel het kwarkmengsel over de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat het in de koelkast 2 uur opstijven.

  • Laat in een kom met ruim koud water de rode gelatine 5 minuten weken. Verwarm zachtjes de rest van de likeur. Knijp de gelatine goed uit en los het op in de hete likeur (die je inmiddels van het vuur hebt gehaald). Schenk het gelatinemengsel over de kwarktaart. Leg er 12 halve aardbeien in een cirkel op. Zet de taart terug in de koelkast en laat het nog 1 uur opstijven.

  • Snijd de taart met een natgemaakt mes langs de rand los. Verwijder de rand en zet de taart op een schaal. Serveer de taart met slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kramer1274 avatar
kramer1274

Doorsturen

Home Recepten