1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Snelle Duivelse niertjes

Snelle Duivelse niertjes

Door: marianneoud

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-08-2003

Ingrediënten 4 personen


1 middelgrote ui, klein gesneden 100 gram doorregen spek, klein gesneden olie of boter om in te bakken 8 lamsniertjes, klein gesneden 250 gram tomaten in blik zout oregano 1/2tl cayennepeper 1 tl Worcestersaus scheutje Tabasco 4 el halfdroge sherry verse fijngehakte peterselie voor de garnering.



Deze schotel is snel te maken en uitstekend geschikt voor een informeel etentje. Dien het op met een ring van doorgekookte rijst en geef er sperzieboontjes met spek bij.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm 1 eetl. olie en een stukje boter in een grote Koekenpan en fruit hierin de ui en het spek goudbruin. Voeg de niertjes toe en laat deze snel aan alle kanten bruin bakken. Roer er dan de tomaten, zout naar smaak, oregano, cayennepeper, Worcestersaus, Tabasco en sherry door. Breng het aan de kook , doe het vuur lager en laat aalles zachtjes 10 minuten smoren, tot de niertjes gaar zijn en de saus enigszins is ingekookt. Op smaak brengen met zout en peper. Leg de gekookte rijst in een ring op een verwarmde schaal en schep de niertjes en de saus in het midden. Strooi er rijkelijk peterselie over en dien het gerecht onmiddellijk op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top