Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Panzanella

Panzanella

Door: reve51

  • Italiaans, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-08-2003

Ingrediënten 4 personen


1 Italiaans brood, ciabatta of focassio van ca. 2-3 dagen oud1 kleine komkommer
1 grote rode ui3 rijpe tomaten5 eetl. olijfolie3 eetl. rode wijnazijn2 eetl.
kappertjes1 a 2 eetl. suiker, naar smaak12 verse basilicumblaadjeszeezout
versgemalen zwarte peper


Verder heb je nodig


Bij de bereidingstijd, komt nog eens minimaal 12 uur om de smaken te laten intrekken.


Toscaanse broodsalade

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op circa 170 graden.Snij het brood in flinke dobbelstenen en spreidt
het uit over de bodem van een flink bakblik.Schuif het in de warme oven en laat het in
ongeveer 20 minuten goudbruin bakken.Haal het uit de oven en laat afkoelen.Hak
komkommer, tomaten en de rode ui in grove stukken.Kneus de basilicumblaadjes grof.
Spoel de kappertjes af en laat ze uitlekken.

Bereidingswijze

Doe de komkommer, tomaten en rode ui in een grote kom en voeg daarbij de broodblokjes.
Meng het, met de hand, goed door elkaar en kruid het met zout en peper.Klop van de
olijfolie met de rode wijnazijn, kappertjes, suiker en wat zout en peper een dressing en
roer die, met de gekneusde basilicumblaadjes door de broodsalade.Dek de schaal af en zet
hem minstens 12 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.Het brood moet
vochtig aanvoelen maar niet sponzig.

Serveertip

Serveer de salade bij gegrilld of geroosterd vlees.Eet smakelijk !



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top