1. Home
  2. Recepten
  3. Kaasfondue
  4. Kaasfondue

Kaasfondue

Door: reve51

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-08-2003

Ingrediënten 2 personen


25 gr. boter3 dl. (kruiden)bouillon4 eetl. bloem200 gr. jong belegen kaas
125 gr. kruidenroomkaasevt. peper en zoutOm te dippen:stokbrood
champignonsbroccoliroosjespaprikasalami, ham of chorizogeblancheerde,
afgekoelde bloemkoolroosjeskomkommer



Een makkelijke kaasfondue voor 2 personen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de groente schoon en snij het, voor de dip, in hapklare stukken.Snij het eventuele
vlees ook in stukjes.Rasp de kaas grof.Snij het stokbrood in plakjes.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pannetje en doe er de bloem bij.Roer er de warme (kruiden)bouillon
bij.Smelt, onder voortdurend roeren, beetje bij beetje de kaas erdoor.Roer er als
laatste de kruidenroomkaas door.Blijf zachtjes roeren tot alles goed gesmolten is en
proef of er nog wat peper en zout bij moet.

Serveertip

Verdeel de stukjes groente en vlees over 2 bordjes.Neem i.p.v. 3 dl. bouillon, 2 1/2 dl.
bouillon en een 1/2 dl. witte wijn.Roer door de bouillon een eetl. fijne mosterd.Eet smakelijk !



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top