Peren in Mascarponecustard
- Italiaans, Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 25-08-2003
Peertjes bedekt onder een caramel-achtige saus. Het komt uit het boek 'een huis in Toscane' van Frances Mayes.
Dit is zo lekker dat ik het heb gegeten tot ik er misselijk van werd.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Leg de peren in een ovenschaal. Strooi de vanillesuiker erover.
Roer de boter en suiker totdat het een lichte massa is. Klop er het ei en daarna de mascarpone door. Doe tenslotte 2 el bloem erbij em meng goed.
Schep het mengsel op het fruit en bak ongeveer 20 minuten, tot de massa net vast is geworden.
Schep de peren op bordjes en vergeet vooral niet de resterende saus erover te verdelen!
Maak het ook eens met perziken, bramen of appels!
Serveertip
Serveer hooguit met een bolletje ijs.
Laatste reacties
Vanavond gegeten. In 1 woord: heeeeeeeeeeerlijk!!!!
nou ik heb hem gemaakt en hij was heeeeerlijk, dus dankjewel :)
yummyyyy dit is precies wat ik zocht!
Hoi, de saus moet zichzelf vormen door het ei-boter-mascarponemengsel wat je erover doet! Dat wordt dan de saus.
Heerlijk nagerecht, maar waar blijft het recept van die caramel-achtige -saus waar je het "in omschrijving "over had. Groetjes
Ga ik proberen! Thx
Ik zou het laten weten hoe ik dit recept vond. Nou het is VERRUKKELIJK. Groetjes Els
Deze heb ik meegenomen en ga het zeker maken,aleen het lezen al komt het water in de mond. Succes verder met je recepten en ik kom beslist nog eens kijken op je smulpage. Smulgroet Els
dit neem ik over lijkt me heel lekker gr john
Geserveerd met kersten was een groot succes