1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Caramel
  5. Peren in Mascarponecustard

Peren in Mascarponecustard

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-08-2003

Ingrediënten 6 personen


6 peren(in plakjes), 1 tl vanillesuiker, 60 gram boter, 100 gram suiker, 1 ei, 175 gram mascarpone, 2 el bloem.



Peertjes bedekt onder een caramel-achtige saus. Het komt uit het boek 'een huis in Toscane' van Frances Mayes.
Dit is zo lekker dat ik het heb gegeten tot ik er misselijk van werd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Leg de peren in een ovenschaal. Strooi de vanillesuiker erover.
Roer de boter en suiker totdat het een lichte massa is. Klop er het ei en daarna de mascarpone door. Doe tenslotte 2 el bloem erbij em meng goed.
Schep het mengsel op het fruit en bak ongeveer 20 minuten, tot de massa net vast is geworden.
Schep de peren op bordjes en vergeet vooral niet de resterende saus erover te verdelen!

Maak het ook eens met perziken, bramen of appels!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer hooguit met een bolletje ijs.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carodun


Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carodun
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top