Getrouwde pasta met tomatensaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

(?Maritati al sugo di pomodoro?) Voor 4 pers.getrouwde pasta (fusilli & orecchiette)

Deel dit recept

Ingrediënten
? kg rundergehakt
1 ui, olijfolie
witte wijn
1 kg gepelde tomaten in blik
peper & zout
1 kg integrale bloem
lauw water
sterke ricotta uit Puglia
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Bereid de tomatensaus: versnipper de ui en laat lichtjes zweten in olijfolie. Voeg het rundergehakt toe en bak het vlees aan. Blus de warmte met witte wijn. Laat het vocht gedeeltelijk verdampen en voeg de gepelde tomaten toe. Kruid met peper en zout. Laat alles 1,5 a 2 uur pruttelen op een laag vuurtje.

Bereidingswijze

Vorm een berg met een kuiltje van de bloem. Voeg een beetje water toe en begin te mengen. Gebruik zo veel water als nodig is om de bloem tot een mooie homogene deegmassa te kneden. Laat het deeg een goed uur rusten alvorens te bewerken.

Rol de helft uit in fijne worstjes (doorsnede ?5 mm) en de andere helft in dikkere worsten (?20 mm doorsnede). Versnij de eerste dunne pastaworstjes in stukken van circa 4 cm en hol ze uit met een breinaald. Het resultaat zijn korte pastabuisjes (fusilli).

Snij van de tweede pasta telkens zeer dunne schijfjes. Geef ze door middel van een snelle druk met de duim, de vorm van een oortje (orecchiette).

Laat de twee pastasoorten rusten en drogen.

Kook ze samen, als een trouw paar (de Italiaanse naam is ?Maritati al sugo di pomodoro?) in lichtgezouten water.

Serveertip

Schep de deegwaren al dente uit het water en vermeng ze onmiddellijk in een diep, warm bord met de tomatensaus en de sterke ricotta.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar
vifke

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten