Varkensfricandeau met sperziebonen en sesamzaad

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Varkensfricandeau met sperziebonen en sesamzaad

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetl.plantaardige olie
2 knoflooktenen(uit de knijper)
500 g varkensfricandeau zonder vet(in kleine stukjes of reepjes gesneden)
1 eetl.sesamolie
375-400 g dunne sperziebonen(schoongemaakt en in schuine stukjes gesneden)
een halve rode paprika(gehakt)
2 eetl.geraspte verse gemberwortel
2 eetl.sesamzaad(geroosterd)
1 flinke eetl.sesampasta
1 eetl.zoete ketjap of zoete bonensaus
1-2 eetl.water of kippebouillon
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de wok en schenk er de plantaardige olie in.
Doe de knoflook en de stukjes vlees erin en bak al omscheppende 3-4 minuten.
Met een schuimspaan uit de wok nemen en even apart zetten.

Doe de sesamolie in de wok en bak als het heet is de sperziebonen,paprika en gemberwortel 1-2 minuten.
Uit de pan nemen en bij het vlees doen.

Doe de rest van de ingredienten in de wok en breng het geheel aan de kook.
Doe er het vlees en de bonen in en laat alles door en door heet worden.
Het vlees moet gaar zijn,terwijl de bonen knapperig blijven.

Serveertip

Je kan het met witte rijst serveren maar ook met dunne mie.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tazmania_a avatar
tazmania_a

Doorsturen

Home Recepten