Varkensfricandeau met sperziebonen en sesamzaad
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Varkensfricandeau met sperziebonen en sesamzaad
Ingrediënten 4 personen
2 eetl.plantaardige olie2 knoflooktenen(uit de knijper)
500 g varkensfricandeau zonder vet(in kleine stukjes of reepjes gesneden)
1 eetl.sesamolie
375-400 g dunne sperziebonen(schoongemaakt en in schuine stukjes gesneden)
een halve rode paprika(gehakt)
2 eetl.geraspte verse gemberwortel
2 eetl.sesamzaad(geroosterd)
1 flinke eetl.sesampasta
1 eetl.zoete ketjap of zoete bonensaus
1-2 eetl.water of kippebouillon
Bereidingswijze
Verhit de wok en schenk er de plantaardige olie in.
Doe de knoflook en de stukjes vlees erin en bak al omscheppende 3-4 minuten.
Met een schuimspaan uit de wok nemen en even apart zetten.
Doe de sesamolie in de wok en bak als het heet is de sperziebonen,paprika en gemberwortel 1-2 minuten.
Uit de pan nemen en bij het vlees doen.
Doe de rest van de ingredienten in de wok en breng het geheel aan de kook.
Doe er het vlees en de bonen in en laat alles door en door heet worden.
Het vlees moet gaar zijn,terwijl de bonen knapperig blijven.
Serveertip
Je kan het met witte rijst serveren maar ook met dunne mie.