Lekkere Spaanse kipkroketjes met rauwe ham

  • Spaans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2003
  • Lekkere Spaanse kipkroketjes met rauwe ham

    Lekkere Spaanse kipkroketjes met rauwe ham

    Lekkere Spaanse kipkroketjes met rauwe ham

Wij houden van ONTZETTEND lekker eten!!

Een soort Spaanse Tapa waarvan de voorbereidingen maar 15 minuten zijn en de bereidingstijd ca. 20 minuten. Dus SUPER simpel!!

Deel dit recept

Ingrediënten 24 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren en op laag vuur lichtbruin laten kleuren, af en toe roeren. Pan van vuur nemen. Intussen knoflook pellen en in plakjes snijden. Kaas in kleine blokjes snijden. Ham fijnsnijden. In de keukenmachine kip, geroosterde bloem, 2 el kaasblokjes, ei, citroensap en paprikapoeder pureren tot samenhangend mengsel waarin nog stukjes te zien zijn. rest van de kaas, peterselie en ham erdoor mengen (niet meer pureren)> Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDING: Frituurolie op 180 graden. Paneermeel in diep bord strooien. Met natte handen 25 kroketjes van kipmengsel vormen. Kroketjes aan alle kanten goed door paneermeel wentelen. Kroketjes in drie vier porties in ca. 2 a 3 minuten goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Prima gerecht om in te vriezen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

feronique avatar
feronique 11-08-2013

lijkt me erg lekker, heb het al opgeslagen en ga het binnenkort proberen

Karinn1 avatar
Karinn1 11-08-2013

Kijkt me lekker. Neem ik graag mee. Gr

marcdepester avatar
marcdepester 02-09-2003

deze nemen we ook mee; bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten