1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. zelfmaak chips

zelfmaak chips

Door: icequeen1155

  • Multi-cultureel, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-08-2003

Ingrediënten 1 personen


2 aardappels
bakje water
2 el zout


Verder heb je nodig


Kaasschaaf
keukenrol
frituurpan/gewone pan gevuld met olie


Lekkere chips

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappels
snij ze door midden en begin vanuit het midden waar het glad is dunne plakjes te schaven doe dat met beide aardappels
meng het water met het zout en laat de aardappelschijvjes daar een uur in weken
laat ze dan goed drogen en frituur ze tot ze geelgoud kleurig zijn doe er evt nog een klein beetje zout op ztrooien en laat het op een stuk keukenrol uitlekken

Serveertip

De pittige dipsaus erbij of een beetje kaas erover laten smelten of wat chocolade erover laten smelten
leuk in een mooi zakje voor een kindertraktatie



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van icequeen1155
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top