1. Home
  2. Recepten
  3. Zuurkool
  4. Zuurkool

Zuurkool

Door: wecker

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2003

Ingrediënten


7 kg witte kool,10 peperkorrels,60 gr zout,eetlepel kummel .

.


Verder heb je nodig


Hulpmiddelen: een emmer van 10 liter, een passend deksel, een plank die in de emmer past,een steen of ander gewicht, een schone theedoek , een scherp mes of een koolschaaf, een aardappelstamper


Zelfgemaakte zuurkool, makkelijk en lekker

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiding: de kool in reepjes schaven of met een mes snijden. ook de koolpit meesnijden.

Bereidingswijze

Bereidingswijze: de geschaafde kool in de emmer doen en met het zout kneden tot het vocht boven de kool staat. dat duurt niet lang, je zult het zien. de pepertjes en de kummel er door werken. heb je genoeg vocht boven de kool staan, dan de doek op de kool leggen, de plank daarbovenop en daar bovenop de steen leggen. laat het een dag in de kamer staan om het gisten op te wekken en daarna een week of 7 op een koele plek. als je zuurkool gaat gebruiken, zorg dan dat je met een schone vork werkt en dat na afloop het vocht weer boven de kool staat



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wecker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top