1. Home
  2. Recepten
  3. Gekruid appelsap

Gekruid appelsap

Door: wecker

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2003

Ingrediënten


Appels, liefst een beetje zoete, kaneel,kruidnagel, piment, OF quatre epices, liefst zonder nootmuskaat dus een mengsel van peper, kaneel, kruidnagel en piment, citroensap.
Hulpmiddelen: stoomontsapper
Voorbereiding: appels in vieren delen . halve citroen uitpersen . Uitgekookte flessen met weckdopjes klaarzetten. denk aan pannenlappen en theedoeken tegen verbrande vingers. sap is heet.
Bereidingswijze: de gesneden appels in de sappan doen. de kruiden en het sap van een halve citroen over de appels strooien en laten sappen. doe het hete sap in schoongemaakte flessen en sluit af met een weckdopje, die je aan de bovenkant even indrukt, terwijl je tegelijkertijd aan de zijkant de lucht laat ontsnappen. etiketje op de fles met de datum .



Voor de sappan ( stoomextractor)Lekker na een winterse wandeling.

Ontdek meer:



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wecker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top