
40 gram boter
2 uien
2 tenen knoflook
1 groene paprika
500 gr magere runderlappen
4 dl. water
2,5 eetlepels paprikapoeder
1 klein blikje tomatenpuree
1 potje crème fraiche
40 gram bloem
1 bouillontablet (runder of kruiden)
tijm, aromat, Tabasco of chili poeder, worchestersaus
Braadpan met deksel
koksmes
snijplank
knoflookpers
roerhulpmiddelen
Met als basis de orginele hongaarse goulash, aangepast voor een romige beleving.
Smelt de boter in een braadpan en laat uitbruisen tot dit lichtbruin is.
Bak het vlees rondom op een hoog vuur rondom bruin en haal het met een schuimspaan uit de pan. Voeg de uien samen met de knoflook, en de fijn gesneden paprika toe en laat 5 minuten mee braden.
Voeg de bouillon, paprikapoeder, chili poeder, tijm en vlees toe en laat alles minimaal
90 minuten op sudderstand langzaam gaar worden.
Verwijder de takjes tijm en voeg daarna de tomatenpuree toe en laat deze 5 minuten doorkoken.
Klop de bloem door de crème fraiche, giet iets van de hete saus bij het
Bloem/creme-mengsel om er al roerende een gladde saus van te maken. Voeg dit bij het vleesmengsel en roer snel om en laat nog eens 5 minuten zachtjes koken, eerder pruttelen.
Serveer met macaroni of rijst..
Een stevige bulgaarse cabernet sauvignon smaakt hier prima bij.
helderse 04-09-2004
mmmmm ziet er lekker uit hoor neem het graag van je mee
Bedankt en groetjes van Marijke
beemsterhoek 07-03-2004
het is een heerlijk recept het is alleen wat weinig voor 4 personen is mijn persoonlijke mening.
dengroenen 23-08-2003
Dit recept is kompleet toch ik bak eerst het vlees en dan pas de ui en paprika omdat alzo het vlees dicht kan schroeien en geen vleessapen verliest het is maar een tip hoor ! het recept dat is zeker zoals het moet zijn.