Stoofpot met koolrabi en wortelpeterselie

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-08-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 dl bouillon

  • 1 à 2 theel. zout

  • 500 g koolrabi en/of wortelpeterselie, in blokjes van ruim 1 cm

  • 80 g thermogrutten naar keuze

  • 800 g aardappelen, in blokjes van 2-3 cm

  • 1 à 2 theel. tijm of salie

  • evt 1à2 eetlepels (blad)peterselie of selder

  • 75à100 g jongbelegen kaas, in blokjes gesneden

  • ca. 15 g boter of 1 eetl. olie.

  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Breng het water met het zout aan de kook

    Bereidingswijze

    Leg de koolrabi of een van de andere groentensoorten erin.
    Strooi de grutten eroverheen en leg de aardappelen erop. Roer nu nog niet om.De grutten worden gelijkmatiger gaar als ze in een laagje tussen de groenten en de aardappelen blijven zitten.
    Doe een deksel op de pan en draai het vuur laag als het deksel heet geworden is.
    Kook de stoofpot in 20a30' gaar.
    Meng de kruiden, kaas en boter erdoor en laat de pot van het vuur af nog 5' toegedekt doortrekken.

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten