Gehakttaart

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-08-2003

Voor de makkelijke lekkerbek!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Pond rundergehakt,gesnipperde ui,knoflook (voor de liefhebbers),peper, zout,pak diepvriesspinazie,zakje geraspte belegen kaas,pakje bladerdeeg, 1 ei.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, zeef.

Voorbereiding

Spinazie ontdooien.Bladerdeeg ontdooien.Druk ALLE vocht uit de ontdooide spinazie (gebruik een zeef en lepel).
Fruit de ui en knoflook , voeg dan het gehakt toe met peper en zout en bak het even rul. Verwarm de oven voor op 225 C.

Bereidingswijze

Beleg de bodem van een ingevette ovenschaal met bladerdeeg en laat de randjes overlappen.Prik gaatjes in de bodem.
De helft van het gehakt over de bodem verdelen. Dan alle spinazie en daarover de kaas.Dan als laatste laagje het resterende gehakt.
Afdekken met het overgebleven bladerdeeg en bestrijken met een losgeklopt eitje.Gaatjes in bovenkant prikken en dan de oven in. Ongeveer 25/30 minuutjes tot het bladerdeeg mooi goudbruin ziet.

Serveertip

Makkelijke schotel om van tevoren te bereiden, zodat je hem alleen nog even in de oven moet zetten. Smakelijk !

Laatste reacties

annemarie49a avatar
annemarie49a 31-08-2003

hallo, Ik neem deze mee. Groetjes Annemarie

chantalp avatar
chantalp 30-08-2003

Ik print dit recept meteen even zodat ik het lijstje mee kan nemen naar de supermarkt.<p>groetjes Chantal

marianneoud avatar
marianneoud 23-08-2003

Hoi, Ik neem deze ook mee. Groet MArianne

maria1975 avatar
maria1975 23-08-2003

Makkelijk en lekker; goeie combinatie! Ik neem hem mee! Veel liefs, Maria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten