zalmschelpen

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-07-1998

Warm voorgerecht van gepocheerde zalm, garnalen en ei.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 dl. water
1 3/4 dl. droge witte wijn
1/4 kleine ui
1 schijfje wortel
1 takje peterselie
3 druppels citroensap
zout
peper
600 gr. schoongemaakte zalm
30 gr. boter
1 theel. kerriepoeder
20 gr. bloem
1 eierdooier
4 grote garnalen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Gril
4 Schelpen of ovenvaste schaaltjes

Voorbereiding

Verwarm de gril voor
Breng in een pan het water samen met 1 dl. wijn, de ui, wortel, peterselie, het citroensap en peper en zout aan de kook. Pocheer hierin op een laag vuur de zalm in circa 10 min. gaar.

Bereidingswijze

Laat de vis uitlekken. Zeef het pocheervocht en laat dit op een hoog vuur circa 5 min. inkoken. verwijder het vel en de graten van de vis.
Verdeel de vis in stukjes.
Maak een saus door in een pan 20 gr. boter te smelten. Fruit hierin de kerriepoeder circa 2 min. Voeg al roerende de bloem toe en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat. Giet er, al roerende, 3 dl. pocheervocht bij. Laat de saus op een laag vuur nog circa 10 min. zachtjes doorkoken.
Roer de eierdooier los met 3/4 liter wittw wijn. Giet dit al roerende bij de saus. Laat het enkele min. inkoken. Neem de saus van het vuur en klop er 10 gr. boter door. Giet een kwart deel van de saus in de schelpen of schaaltjes.
Verdeel er de vis over en leg er 4 gote garnalen op. Giet er de rest van de saus over. Zet de schelpen onder de gril en gratineer ze in ongeveer 1 min. lichtbruin.

Serveertip

-

Laatste reacties

rolien avatar
rolien 06-11-1998

nog niet zelf geprobeerd maar wel zoiets gegeten in een restaurant, de moeite waard.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten