Tartaar van zalmhaasje met yoghurt-mosterdcreme en kruiden

  • Mediterraan, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-08-2003
  • Tartaar van zalmhaasje met yoghurt-mosterdcreme en kruiden

    Tartaar van zalmhaasje met yoghurt-mosterdcreme en kruiden

    Tartaar van zalmhaasje met yoghurt-mosterdcreme en kruiden

  • Tartaar van zalmhaasje met yoghurt-mosterdcreme en kruiden

    Tartaar van zalmhaasje met yoghurt-mosterdcreme en kruiden

    Tartaar van zalmhaasje met yoghurt-mosterdcreme en kruiden

Dit zalmtaartje ziet eruit als een plaatje en heeft een perfecte combinatie van uitgesproken smaken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g zalmhaasje, in kleine blokjes gesneden
2 el gehakte augurk
1 el gesnipperde ui
15 fijngesneden kappertjes
1 el gesnipperde bieslook
1 el gehakte peterselie
1/2 el mosterd
2 el olijfolie
1/2 el Balsamico azijn
Voor de garnering:
(veel) verse kruidentakjes: kervel, peterselie, dille, koriander, bieslook en dragon
Voor de yoghurt-mosterdcreme:
0,75 dl yoghurt
0,75 dl creme fraiche
1 afgestreken el mosterd
klein teentje knoflook
tabasco
peper & zout uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Uitsteekvormpje (7-8 cm doorsnee)

Bereidingswijze

Meng de fijngesneden zalm met de augurk, ui, kappetjes, bieslook, peterselie, mosterd, olie en azijn en breng het geheel op smaak met zout en peper. Vorm met het uitsteekvormpje 4 ronde tartaartjes. Roer de yoghurt, creme fraiche, mosterd en de knoflook door elkaar en breng de saus op smaak met tabasco, zout en peper.
Maak in het midden van 4 grote borden een spiegel van saus en leg de zalmtartaartjes erop. (Of vul de vormpjes op het bord en schep er de saus omheen). Garneer met de kruidentakjes en (eventueel) de slablaadjes.

Bron

"Hét gebeurt in Culinair Europa"

Laatste reacties

kicuis avatar
kicuis 23-07-2009

Ga het zeker maken, lijkt me een lekker voorafje ! groetjes, Ineke

mike86 avatar
mike86 22-02-2009

Wij hebben het gisteren gegeten in ons yoghurt thema dineetje, ik vond het zoooooooooooo lekker, ik ga hem zeker nog een keer maken. Bedankt voor dit recept

kimbaminou avatar
kimbaminou 20-05-2008

Lijkt me lekker. Neem ik graag mee.

sophie1215 avatar
sophie1215 03-03-2005

Gevonden! Deze ga ik dus eens proberen, met dank!

puddinkje avatar
puddinkje 21-09-2003

Meegenomen, lijkt me heerlijk! Volgende week krijg ik eters en dan wordt dit het voorafje. Groetjes, Dido

orphan avatar
orphan 24-08-2003

Perfect, echt heel lekker........!

orphan avatar
orphan 22-08-2003

Die nemen we natuurlijk gezellig mee, misschien vooraf morgen in halve porties?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten