Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Tartaar van zalmhaasje met yoghurt-mosterdcreme en kruiden

Tartaar van zalmhaasje met yoghurt-mosterdcreme en kruiden

Door: matisse

  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-08-2003

Ingrediënten 4 personen


400 g zalmhaasje, in kleine blokjes gesneden
2 el gehakte augurk
1 el gesnipperde ui
15 fijngesneden kappertjes
1 el gesnipperde bieslook
1 el gehakte peterselie
1/2 el mosterd
2 el olijfolie
1/2 el Balsamico azijn
Voor de garnering:
(veel) verse kruidentakjes: kervel, peterselie, dille, koriander, bieslook en dragon
Voor de yoghurt-mosterdcreme:
0,75 dl yoghurt
0,75 dl creme fraiche
1 afgestreken el mosterd
klein teentje knoflook
tabasco
peper & zout uit de molen


Verder heb je nodig


Uitsteekvormpje (7-8 cm doorsnee)

Tartaar van zalmhaasje met yoghurt-mosterdcreme en kruiden
Tartaar van zalmhaasje met yoghurt-mosterdcreme en kruiden
Tartaar van zalmhaasje met yoghurt-mosterdcreme en kruiden
Tartaar van zalmhaasje met yoghurt-mosterdcreme en kruiden

Dit zalmtaartje ziet eruit als een plaatje en heeft een perfecte combinatie van uitgesproken smaken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de fijngesneden zalm met de augurk, ui, kappetjes, bieslook, peterselie, mosterd, olie en azijn en breng het geheel op smaak met zout en peper. Vorm met het uitsteekvormpje 4 ronde tartaartjes. Roer de yoghurt, creme fraiche, mosterd en de knoflook door elkaar en breng de saus op smaak met tabasco, zout en peper.
Maak in het midden van 4 grote borden een spiegel van saus en leg de zalmtartaartjes erop. (Of vul de vormpjes op het bord en schep er de saus omheen). Garneer met de kruidentakjes en (eventueel) de slablaadjes.

Bron

"Hét gebeurt in Culinair Europa"



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top