1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tournedos met olijven, tomaat, en kappertjes

Tournedos met olijven, tomaat, en kappertjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-08-2003

Ingrediënten 4 personen


* 4 tournedos a 150 gram
* 1 el rozemarijnblaadjes
* 2 gedroogde tomaten
* 2 sud en sol tomaten (halfgedroogd)
* 50 gram groene en zwarte olijven
* 1 sjalot
* 1 teen knoflook
* 1 el kappertjes
* 25 gram parmezaanse kaas
* 1/2 bosje rucola
* olijfolie
* aceto balsamico



Waan je in Italia met dit vleesgerecht, gegarneerd met rucola, olijfolie en aceto balsamico!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Snij de rozemarijnblaadjes en olijven fijn, hak de tomaten grof, snipper het sjalotje en de knoflook.
Bak de tournedos in olijfolie om en om goudbruin. Neem het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal.
Fruit in de overgebleven olijfolie het sjalotje, knoflook, tomaten en rozemarijnblaadjes zachtjes aan.
Neem uit de pan, breng op smaak met zout en peper en bedek het vlees ermee.
Plaats het vlees gedurende 5-8 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Maak op een warm bord van alle ingredienten een compositie, garneer met de kappertjes, rucola en kaas en besprenkel met olijfolie en aceto balsamico

Serveertip

Lekker met pasta en groene gegrilde asperges met aceto balsamico.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top