1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Gazpacho
  6. Gazpacho met gestoomde scampi

Gazpacho met gestoomde scampi

  • Mediterraan, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-08-2003

Ingrediënten 4 personen


INGREDIENTEN TOMATENSOEP
* 100 gram geschilde komkommer
* 500 gram gepelde tomaten
* 100 gram rode paprika
* 10 gram ui
* 2 tenen knoflook
* zout en peper
INGREDIENTEN SCAMPI
* 12 tijgergarnalen of scampi
* 5 dl kruidenbouillon
* 2 dl slagroom
* sap van 1 citroen
* 50 gram kaviaar
* 4 takjes kervel ter garnering
* 1/2 ongeschilde komkommer



Feestelijk gerechtje van kookbureau Kitch-ing . Zomerse combinatie, extra feestelijk door een beetje kaviaar

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Snij de geschilde komkommer in stukjes, haal de zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.
Schil de ui en de knoflook
Doe alle ingredienten in een blender of keukenmachine en pureer alles. Wrijf de puree door een zeef en breng op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast
Snij van de ongeschilde komkommer met de kaasschaaf mooie rechte, lange, dunnen plakken.

Bereidingswijze


Maak de garnalen schoon en wikkel ze in de plakken komkommer.
Verhit de bouillon in een pan en leg de garnalen in een stoommandje (of een zeef die goed op de pan past) op de pan. Sluit de pan af met een deksel of aluminiumfolie. Stoom de garnalen in 5-6 minuten gaar.
Klop de slagroom stijf en schep er voorzichtig het citroensap doorheen.
Verdeel de soep over 4 diepe borden. Leg 3 gestoomde garnalen in de soep en op elke garnaal een lepeltje geklopte room met een beetje kaviaar. Garneer met een takje kervel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top