Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Keizerlijke eendenborst

Keizerlijke eendenborst

Door: llheks

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-08-2003

Ingrediënten


1 eendenborst
1 soeplepel room
1/2 fles Keizer Karel bier
25 cl kalfsfond
1 pakje (400 g) Bonduelle Select Broccoli-Wortel (diepvries)
boter - 2 koffielepels frambozenazijn
2 koffielepels vloeibare honing - peper en zout



Tafel voor twee , koken met bier; Genieten met z?n tweetjes. Je kan er rustig je tijd voor nemen. De eendenborst is zo klaar

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de eendenborst op het vel in hete boter (ongeveer 5 min. aan elke kant) en houd ze warm. Giet het vet weg en doe de honing in de hete pan.Voeg de frambozenazijn toe en vervolgens het bier en de fond. Laat alles eventjes loskoken en giet door een zeef. Laat deze saus inkoken en breng ze op smaak met peper en zout.Wok de groenten intussen zoals aangegeven op de verpakking (dus zonder extra vetstof) en roer er de room door.

Serveertip

TIP:
Om meer vet uit het vlees te bakken, kan je de velkant een paar keer kruiselings insnijden



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top