1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Olijfolie-ijs

Olijfolie-ijs

  • Italiaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-08-2003

Ingrediënten 4 personen


* 3 eidooiers
* 75 gram suiker
* 200 ml room
* 125 ml melk
* 1/2 vanillestokje
* 75 ml goede olijfolie
* 15 gram roomboter


Verder heb je nodig


Ijsmachine


Dit moet je gewoon geproefd hebben!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Breng melk, helft van de room, suiker, open gesneden vanillestokje aan de kook en laat 5 minuten op een laag vuur trekken.
Meng de eidooiers met resterende room en roer grondig
Breng de melk/room aan de kook en voeg hierbij de room met de eidooiers en breng tot onder het kookpunt.Snel aan de kook brengen en constant blijven roeren.
Zeef de massa, warm de olijfolie en boter op en voeg toe aan de compositie en laat koud worden.
Draai het mengsel in de ijsmachine gedurende 30 a 40 minuten op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top