1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gebakken forel met basilicumsaus

Gebakken forel met basilicumsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-08-2003

Ingrediënten 2 personen


* 2 forellen
* 2 eetlepels bloem
* 25 gram boter
* 2 eetlepels olijfolie
* 2 eetlepels pesto
* 1 dl gezeefde tomaten
* 2 eetlepels creme fraiche



Van tijdvoorvis.nl

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Bestrijk de forellen van binnen en buiten met pesto.
Wentel de forellen door de bloem, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn.

Bereidingswijze


Verhit de boter met de olijfolie in een grote koekenpan en bak de forellen in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.
Meng ondrtussen de gezeefde tomaten met 1 eetlepel pesto in een pannetje en verwarm de saus. Roer de creme fraiche er op het laatst doorheen. Serveerde de forellen en de saus apart.

Serveertip

Lekker met tagliatelle. Wijntip:Alsace Pinot Blanc



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top