Citroen inmaken

  • Nederlands,
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
8-10 gave, rijpe citroenen, zout, 5 el olijfolie, water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook ? 1 liter water, hou zachtjes aan de kook. Boen de citroenen goed schoon. Snij ze in vieren, maar zo dat de partjes aan de onderkant nog aan elkaar blijven zitten. Vouw de citroenen iets open en bestrooi de binnenkant rijkelijk met zout. Vouw de citroenen weer dicht en doe ze in een weckpot. Druk de citroen aan, zodat ze goed bekneld in de pot zitten. Schenk de olijfolie op de citroenen en vul de weckpot met het hete water; de citroenen moeten geheel onderstaan. Sluit de weckpot en laat afkoelen. Zet de pot ? 4 weken in de koelkast om goed in te laten trekken. Ingelegde citroenen kunnen ? 1 jaar op een koele plaats worden bewaard.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten