1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Garnalen
  5. Slasoep met garnalen en dragon

Slasoep met garnalen en dragon

Door: vifke

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-08-2003

Ingrediënten


100 g Bosto Basmati Rice
1 1/2 l hete kippenbouillon - 2 eetlepels tomatenpuree
1 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
400 g gepelde roze garnalen - 1 kleine krop ijsbergsla
zout en witte peper - gehakte verse dille
TIP:
In plaats van ijsbergsla, kan je ook verse spinazie of chinese kool gebruiken.



Toveren met de microgolf; voor 4 personen;Maaltijdsoepje voor de lunch

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de rijst, gember, bouillon en tomatenpuree in een diepe schaal. Dek die gedeeltelijk af en zet ze 10 tot 12 min. in de microgolf op de hoogste stand. Roer tussentijds een paar keer om. Maak intussen de ijsbergsla schoon en snijd hem in reepjes. Controleer of de rijst gaar is en zet hem, indien dat niet zo is, nog enkele minuten terug. Voeg de garnalen, sla, peper en zout toe. Dek de schaal nu volledig af en zet ze 1 min. op lage stand in de microgolf. Bestrooi met dille en serveer meteen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top