Winterse soep

  • Belgisch, Soep
  • 60-120 min.

Recept uit de Vlaamse Rupelstreek

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR DE BASISBOUILLON:
-kalfsbeenderen, kalfsschenkel of staart
-1 dikke ui; 1 wortel; 2 preigroen
-1 tak selderij
-tijm, laurier, peper en zout
VERDER:
-2 uien (in stukjes)
-4 preiwit
-4 takken selderij
-2 stronken witloof
-1 flesje Duvel bier
-50 g boter
-bloem
-100 g gezouten spek (in dunne snippers)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-probeer de basisbouillon daags voordien te maken!
-zet beenderen en vlees in koud water met wat zout op het vuur, samen met de grof gesneden groenten
-zachtjes 50 min laten koken
-dan, zorgvuldig zeven

Bereidingswijze

afwerking is als volgt:
-snij de soepgroenten in stukjes en stoof ze in wat boter en bestrooi met 2 eetlepels bloem en giet de bouillon erbij
-laten pruttelen en gaarkoken op zacht vuurtje
-alles mixen en zeven
-snij intussen 1 stronk witlof in snippers en stoof met het spek in een klontje boter
-bij de soep voegen en alles nog eens laten doorkoken
-op smaak brengen met snufje zout en peper
-op het laatst 3/4 van fet flesje Duvel erbij
-zorg dat de soep niet meer kookt

Serveertip

geef de soep warm met een sneetje bruin boerebrood en boter

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten