pastasalade met advocado en honing

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-08-2003
  • pastasalade met advocado en honing

    Pastasalade met advocado en honing

    Pastasalade met advocado en honing

  • pastasalade met advocado en honing

    Pastasalade met advocado en honing

    Pastasalade met advocado en honing

Je blijft smullen van deze heerlijke (vegetarische) salade. Met dank aan Ilse, die dit recept aan me heeft gegeven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Pasta: (Penne) 500 gram, Advocados: 2x, Aardbeien: bakje, Rucola-sla: zakje (heel of half), Champions: bakje
Voor de dressing:
Balsamico-azijn: 1 of 2 eetlepels (naar smaak), Honing: half potje (naar smaak),
Yoganaise: paar eetlepels (naar smaak),
Gedroogte tomaatjes,
teentje knoflook (geperst of in stukjes gesneden),
pijnboompitten (heel of half zakje/doosje)

Ook lekker: geen losse gedroogde tomaten nemen, maar 2 bakjes dressingmix voor sla van de AH met gedroogde tomaatjes.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pastaschaal om alle ingredienten in te kunnen mengen

Voorbereiding

avocado`s schillen en in stukjes snijden,
aardbeien schoonmaken en in stukjes snijden,
champignons in plakjes snijden,
stamp de pijnboompitten plat

Bereidingswijze

- Bak de plakjes champions tot ze verschrompelen en gooi er daarna een beetje zout op.

- Kook de pasta en giet water af.

- Mix de ingredienten voor de dressing naar smaak. Als je (te)veel balsamico-azijn gebruikt, heb je weer veel honing nodig om een zoete smaak terug te krijgen.

- Mix de dressing door de pasta en meng daarna de champignons, aardbeien, advocado erdoor heen. Als laatste voeg je de rucola-sla toe.

Je kunt de pasta lauw eten, maar ook afgekoeld smaakt-ie erg goed.

Handig om voor te bereiden voor een picknick met een aantal vrienden. Je kunt er nl. ook wel met meer personen van eten dan 4.

Laatste reacties

neeltje96 avatar
neeltje96 22-06-2009

Wat heb ik gesmuld van deze heerlijke salade. De aardbeien waren uitverkocht, dus die variant moet ik nog eens proberen. Lauwwarm heerlijk en net nog een beetje koud gesnoept. En dat op de 2e dag van de zomer. Ik kan niet wachten tot ik deze salade bij een barbecue of met een picknick kan serveren. Dank je wel voor het delen van dit recept van Ilse op Smulweb! Groeten Neeltje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten