1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Gemarineerde ansjovis

Gemarineerde ansjovis

Door: zwarte_poedel

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-08-2003

Ingrediënten


1 kg ansjovis -zout -olijfolie -2 uien -3 wortels - 6 tenen fijngehakte knoflook - 2 dl azijn - 2 dl water - 1 takje tijm - 1 laurierblad - paar takjes peterselie - 2 tl gekneusde peperkorrels - een paar citroenen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder de koppen en ingewanden. Dep de vis voorzichtig af met keukenpapier Leg de ansjovissen in een schaal, bestrooi met een weinig zout en laat het zout ongeveer 2 uur op een koele plaats intrekken.

Bereidingswijze

De ansjovissen in olie bakken , uitlekken en in een ruime schaal leggen. Neem de bakpan met de resterende bakolie en voeg een flinke scheut verse olie bij. Fruit hierin de fijngehakte uien en de in plakjes gesneden wortelen. Fruit de knoflook mee. Azijn en water bij de groenten gieten en tijm, laurierblad, takjes peterselie en gekneusde peperkorrels toevoegen. 10 Minuten laten koken en dan kokend heet over de ansjovis gieten.
De vis ongeveer 24 uur marineren, koud serveren met citroenschijfjes.

Serveertip

Lekker bij een vleesloze barbeque.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwarte_poedel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top