Lasagne met romige spinaziesaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-08-2003

Lasagne met romige spinaziesaus

bron:www.c1000.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 tomaten
20 g boter
100 g magere spekblokjes
1 ui, gesnipperd
450 g spinazie a la creme (diepvries), ontdooid
1 blikje geconcentreerde tomatenpuree a 70 g (C1000 Selectie)
1 pak Honig Mix voor lasagne traditionale (1 zakje lasagnesaus + 1 zakje bechamelsaus)
3 dl melk
150 g gorgonzola, in stukjes
4 el pijnboompitten, geroosterd
125 g Honig Lasagne bladen verdi
1 tl gedroogde oregano
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

50 min.

Maak de tomaten schoon, snijd er 1 in plakjes en de rest in stukjes.
Verhit de boter en bak de spekblokjes al omscheppend 3 min. op een halfhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit hem 3 min. mee.
Schep de tomatenstukjes, de spinazie, de tomatenpuree, 7 dl water en het zakje mix voor lasagnesaus toe en breng alles aan de kook.
Roer het zakje mix voor bechamelsaus door de melk en laat het 5 min. staan.
Roer de gorgonzola erdoor.
Schep 1/3 van het spinaziemengsel in een schaal. Verdeel er 1/3 deel van de pijnboompitten over en dek het af met 1/3 deel van de lasagnebladen.
Herhaal deze lagen totdat alles is opgebruikt. Schenk de bechamelsaus over de laatste laag, verdeel de tomaatplakjes erover en bestrooi met de oregano.
Bak de lasagne in een voorverwarmde oven (200?C) in ? 30 min. mooi bruin en gaar.

Bron

C1000

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ellenr7 avatar
ellenr7 04-10-2012

Lijkt me heerlijk, ga het zeker uitproberen!

sofripa avatar
sofripa 16-07-2011

Gaan we proberen. Lijkt ons heerlijk. Dank je voor het delen.

simone3 avatar
simone3 03-11-2003

Ik neem je recept mee hoor, lijkt me heerlijk !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten