1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kip met appel en roomsaus

Kip met appel en roomsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-08-2003

Ingrediënten 2 personen


250 gram borstfilets van kip of kalkoen, in blokjes (ca. 1 cm.) gesneden
2 eetl. bloem, gezeefd
1 theel. milde kerriepoeder
zout
witte peper uit de molen
30 gram boter
2 friszure appels, geschild, vruchtvlees in blokjes (ca. 3/4 cm.) gesneden
1 bleekselderijstengel, in blokjes (ca. 3/4 cm.) gesneden
1 bosuitje, gesnipperd
2 eetl. Calvados (appelbrandewijn)
1 takje verse tijm
4 eetl. gevogeltefond, uit potje
1 - 1.25 dl kookroom
enkele druppels limoen- of citroensap
1 theel. verse tijmblaadjes


Verder heb je nodig


Wok


Eenvoudige variant op een klassiek gerecht uit de Franse keuken. Het gerecht met het in blokjes gesneden borstvlees van kip (of kalkoen) leent zich er voor om in een wok of koekenpan met hoge opstaande rand te bereiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schep in een plastic zak bloem, kerriepoeder en wat zout en peper door elkaar. Leg de kipblokjes er bij en blijf dan zolang schudden tot alle blokjes met een dun bloemlaagje zijn omgeven. Verhit een wok en voeg de boter toe. Wacht tot de boter is gesmolten en het schuim begint weg te trekken.

Laat de hete boter even door de wok walsen. Bak de kipblokjes onder regelmatig omscheppen aan alle kanten goudbruin. Schep appel- en bleekselderijblokjes er door. Strooi het bosuitje er over. Laat alles 2 minuten zachtjes bakken. Schenk de Calvados er over (afzuiginstallatie uitschakelen) en steek de alcoholdamp boven het gerecht aan. Laat de vlammen vanzelf doven.

Voeg de fond en 4 eetlepels water toe en roer na enkele minuten de room er door. Laat alles zolang zachtjes koken tot een licht gebonden saus is verkregen. Proef de saus. Voeg naar eigen smaak en inzicht eventueel nog wat zout en/of peper en enkele druppels limoen- of citroensap toe.

Serveertip

Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. Strooi er verse tijmblaadjes over. Geef er drooggekookte rijst bij of zet een mand met knapperig stokbrood en een schaaltje met (citroen)boter(balletjes) op tafel.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top