1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arroz con pollo

Arroz con pollo

Door: henny_b_b

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2003

Ingrediënten 4 personen


Ca; 1? kg kipdelen
2 uien
2 tenen knoflook
300 gr diepvries doperwtjes
4 el olijfolie
150 gr mager rookspek in blokjes
zout
versgemalen peper
1 el paprikapoeder
1 blik gepelde tomatenblokjes
1 l water
400 gr rijst (geen snelkookrijst) fijngehakte peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen en verwijder overdadig vet en vel. Snipper de uien en de knoflook. Laat de doperwtjes ontdooien. Verhit de helft van de olie in een pan en laat het spek, knoflook en de ui bakken tot de ui begint te kleuren. Verhit de resterende olie in een grote pan. Bak de stukken kip rondom bruin. Neem ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Schep het uimengsel in de pan waarin de kip is gebraden, bestrooi met het paprikapoeder, schep er de tomaatblokjes door en breng met het water aan de kook. Voeg de rijst toe, schep alles goed om en breng aan de kook. Leg de stukken kip op de rijst en zet de pan met het deksel erop ca: 20 min. in de voorverwarmde oven. Schep er, als de rijst bijna gaar is en het vocht grotendeels is opgenomen, de doperwtjes door en laat nog 5 min. mee doorwarmen. Proef of er nog zout en peper bij moet en laat de afgedekte pan buiten de oven 5 min. rusten. Bestrooi kort voor het serveren met de peterselie.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top