1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. kruisbessen- en clotted-creamijs

kruisbessen- en clotted-creamijs

Door: cesky

  • Internationaal, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-08-2003

Ingrediënten 6 personen


500 gr. kruisbessen,zonder schilletjes; *4 eetl. water; *75 gr. basterdsuiker; *1,5 dl. slagroom; *een paar druppels groene levensmiddelenkleurstof; *1,2 dl. clotted cream; *een takje verse munt; *merinques


Verder heb je nodig


Steelpan, keukenmachine of staafmixer, zeef en kom.


Bron: Veronica Magazine Nr.31 Dit ijsgerecht is heerlijk, de ietwat wrange smaak gaat erg goed met de kleine schuimpjes. Voor 4 tot 6 personen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de kruisbessen, het water en de suiker in een steelpan. Laat het mengsel afgedekt 10 minuten sudderen, tot het zacht is. Pureer het in de keukenmachine of met de staafmixer. Zeef de puree boven een kom, en laat haar afkoelen.

Bereidingswijze

Met de HAND;
Koel de puree in een plastic bak. Klop de room halfstijf, en schep hem, eventueel met de kleurstof, door de puree. Zet het mengsel 2 uur in de vriezer. Roer de ijskristallen fijn met een vork, mixer of keukenmachine. Zet het nog 2 uur in de vriezer. Klop het ijs nog eens, en schep de clotted cream erdoor. Zet het 2 tot 3 uur in de vriezer.

Met de IJSMACHINE:
Meng de koude puree, de slagroom en, eventueel, de kleurstof doorelkaar. Doe dit mengsel in de ijsmachine. Laat het mengsel draaien tot het een dikke, halfbevroren massa is. Voeg de clotted cream toe, en laat het draaien tot het dik is.

Serveertip

BEIDE:
Serveer het ijs op schaaltjes of platte bordjes. Garneer het met verse munttakjes, en geef er een paar kleine merinques bij.Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cesky
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top