kruisbessen- en clotted-creamijs

  • Internationaal, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-08-2003

Bron: Veronica Magazine Nr.31 Dit ijsgerecht is heerlijk, de ietwat wrange smaak gaat erg goed met de kleine schuimpjes. Voor 4 tot 6 personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gr. kruisbessen,zonder schilletjes; *4 eetl. water; *75 gr. basterdsuiker; *1,5 dl. slagroom; *een paar druppels groene levensmiddelenkleurstof; *1,2 dl. clotted cream; *een takje verse munt; *merinques
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpan, keukenmachine of staafmixer, zeef en kom.

Voorbereiding

Doe de kruisbessen, het water en de suiker in een steelpan. Laat het mengsel afgedekt 10 minuten sudderen, tot het zacht is. Pureer het in de keukenmachine of met de staafmixer. Zeef de puree boven een kom, en laat haar afkoelen.

Bereidingswijze

Met de HAND;
Koel de puree in een plastic bak. Klop de room halfstijf, en schep hem, eventueel met de kleurstof, door de puree. Zet het mengsel 2 uur in de vriezer. Roer de ijskristallen fijn met een vork, mixer of keukenmachine. Zet het nog 2 uur in de vriezer. Klop het ijs nog eens, en schep de clotted cream erdoor. Zet het 2 tot 3 uur in de vriezer.

Met de IJSMACHINE:
Meng de koude puree, de slagroom en, eventueel, de kleurstof doorelkaar. Doe dit mengsel in de ijsmachine. Laat het mengsel draaien tot het een dikke, halfbevroren massa is. Voeg de clotted cream toe, en laat het draaien tot het dik is.

Serveertip

BEIDE:
Serveer het ijs op schaaltjes of platte bordjes. Garneer het met verse munttakjes, en geef er een paar kleine merinques bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten