Geflambeerde steak-au-poivre
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Geflambeerd met Cognac, een op en top sausje!!
Ingrediënten
-8 steaks (elk 150 g)-zout
-4 eetlepels olijfolie
-
-4 likeurglazen Cognac
-1/4 l rode wijn
-1/4 l slagroom
-2 th lepels mosterd
-2 th lepels paprikapoeder
-4 th lepels juspoeder
-peperkorrels
Voorbereiding
-zout het vlees
Bereidingswijze
-bak het vlees in de hete olie 3 min aan beide kanten
-giet de Cognac erover en steek aan met een lange lucifer
-laat uitbranden en neem dan het vlees uit de pan (hou warm)
-giet de rode wijn in de pan en laat tot op de helft langzaam inkoken
-voeg room,zout, paprikapoeder en peperkorrels toe
-breng alles even aan de kook en bin met instant juspoeder
-leg de steaks kort in de saus
Serveertip
natuurlijk met frietjes en een koele salade