Geflambeerde steak-au-poivre

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Geflambeerd met Cognac, een op en top sausje!!

Deel dit recept

Ingrediënten
-8 steaks (elk 150 g)
-zout
-4 eetlepels olijfolie
-
-4 likeurglazen Cognac
-1/4 l rode wijn
-1/4 l slagroom
-2 th lepels mosterd
-2 th lepels paprikapoeder
-4 th lepels juspoeder
-peperkorrels
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-zout het vlees

Bereidingswijze

-bak het vlees in de hete olie 3 min aan beide kanten
-giet de Cognac erover en steek aan met een lange lucifer
-laat uitbranden en neem dan het vlees uit de pan (hou warm)
-giet de rode wijn in de pan en laat tot op de helft langzaam inkoken
-voeg room,zout, paprikapoeder en peperkorrels toe
-breng alles even aan de kook en bin met instant juspoeder
-leg de steaks kort in de saus

Serveertip

natuurlijk met frietjes en een koele salade

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten