1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Groentesalade met sateburgers uit de wok

Groentesalade met sateburgers uit de wok

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-08-2003

Ingrediënten 4 personen


400 g gehakt (naar keuze)

6 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie

1 zakje Sate Marinade

Ketjap Manis

Wok Olie

800 g roerbakgroentepakket

1 kuipje Javaanse Pinda Satesaus

6 eetlepels citroensap



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de helft van de koriander of peterselie, de sate marinade, 2 eetlepels ketjap en 1 eetlepel olie. Vorm 8 kleine of 4 grote burgers van het gehakt.
- Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
- Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een klein scheutje olie toe en roerbak de groenten 5 minuten. Af laten koelen.
- Rooster de sateburgers op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren.
- Verwarm ondertussen in een steelpan de satesaus met 1 'kuipje' water en een scheutje ketjap ca. 5 minuten op een laag vuur. Strooi er op het laatst de rest van de koriander of peterselie over.
- Roer een dressing van het citroensap, 1 eetlepel olie en 3 eetlepels ketjap. Meng in een grote schaal de geroerbakte groenten met de dressing.
- Schep de gewokte groentesalade in een grote schaal. Geef de sateburgers en de satesaus er apart bij. Lekker met stokbrood.
**TIP**
- Vervang de roerbakgroenten door een mengsel van gewassen en in repen gesneden paksoi, Chinese kool en spitskool. Maak er voor een uitgebreide BBQ-maaltijd bahmi of nasi bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top