1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Varkensvlees met peulvruchten op Surinaamse wijze

Varkensvlees met peulvruchten op Surinaamse wijze

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-08-2003

Ingrediënten 4 personen


1 pond speklappen of varkenslappen, 1 ui, 1 teentje knoflook. 1 theelepel chinese vijfkruidenpoeder, sambal, zoete sojasaus, 1 groene paprika,1 blik bruine bonen,1 halve rookworst, 2 tomaten



Surinaamse bruine bonen met rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Paprika en ui snijden

Bereidingswijze

Speklappen in reepjes uitbakken. Niet te hard. Ui toevoegen en knoflook.Sambal en vijfkruidenpoeder toevoegen.Bruine bonen laten uitlekken en in een vergiet afspoelen. Paprika bij het vlees doen en iets zachter laten worden.Bruine bonen toevoegen. Met de vork enkele bruine bonen kapot maken, dan wordt de saus iets dikker. Een scheutje sojasaus toevoegen en een halve rookworst in plakken mee laten sudderen.De tomaten in stukken snijden en als laatste bij het gerecht doen.Na 2 minuten opdienen

Serveertip

Met rijst en augurken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molyvos


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molyvos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top