1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Oostenrijkse keuken
  5. Schnitzel
  6. De enige echte Wiener Schnitzel

De enige echte Wiener Schnitzel

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-08-2003

Ingrediënten 4 personen


4 dunne(!) schnitzels
kruiden naar keuze (bijv. vleeskruiden of steakkruiden)
bloem
eieren
paneermeel (fijn gemalen; anders beschuit door een zeef schuren)
citroen
Preiselbeeren (dit is een rode jam/compote van vosbessen; ook te koop bij Ikea; wordt ook geserveerd bij de bekende Ikea-gehaktballetjes)



Dit recept is afkomstig van een van de betere schnitzelrestaurants in Tirol

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Friteuse opwarmen op 180 graden.
Eieren scheiden (alleen het geel wordt gebruikt).
Paneermeel vermengen met kruiden naar keuze (niet teveel).

Bereidingswijze

Wentel de schnitzels door de bloem. Let er goed op dat de schnitzel overal met een dun laagje bloem bedekt is.
Wentel de schnitzels vervolgens door het eigeel.
Daarna de schnitzels door het kruidenpaneermeel halen. Let goed op dat de schnitzels goed rondom bedekt zijn.
Vervolgens opnieuw door het ei.
Daarna nogmaals door het paneermeel.
Nu de frituur in. 3 minuten frituren is voldoende. Halverwege de baktijd omkeren.

Serveertip

Serveren met een schijfje citroen en een schepje Preiselbeeren.
Heerlijk met bijv. Bratkartoffeln (zie recept op pagina van Haatkaas) en een frisse salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van haatkaas


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van haatkaas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top