1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Poolse keuken
  5. Silezisch Maanzaad dessert

Silezisch Maanzaad dessert

Door: marcdepester

  • Pools, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-08-2003

Ingrediënten 4 personen


-100 g oudbakken witbrood
-1/2 liter melk
-100 g suiker
-250 g gemalen maanzaad
-6 eetlepels rum
-50 g rozijnen
-50 g gehakte amandelen



In Silezie is dit een typisch desset voor de donkere dagen en het eindejaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-rasp de korst van het brood
-het brood daarna in niet te dikke plakken snijden en die naast elkaar in een schotel leggen

Bereidingswijze

-verhit melk en suiker samen tot de suiker is opgelost
-giet de helft van die zoete melk over het brood
-doe het maanzaad in een pan en overgiet met de rest van de kokende melk, en 10 min laten weken
-meng vervolgens de rum, rozijnen en amandelen door het maanzaad
-in een glazen schaal om en om lagen maken van de broodsneetjes en de maanzaad massa
-de bovenste laag moet maanzaad zijn
-zet de schaal afgedekt in de koelkast

Serveertip

Koud serveren



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top