Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Poolse keuken
  5. Silezisch Maanzaad dessert

Silezisch Maanzaad dessert

Door: marcdepester

  • Pools, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-08-2003

Ingrediënten 4 personen


-100 g oudbakken witbrood
-1/2 liter melk
-100 g suiker
-250 g gemalen maanzaad
-6 eetlepels rum
-50 g rozijnen
-50 g gehakte amandelen



In Silezie is dit een typisch desset voor de donkere dagen en het eindejaar.

Ontdek meer:

Voorbereiding

-rasp de korst van het brood
-het brood daarna in niet te dikke plakken snijden en die naast elkaar in een schotel leggen

Bereidingswijze

-verhit melk en suiker samen tot de suiker is opgelost
-giet de helft van die zoete melk over het brood
-doe het maanzaad in een pan en overgiet met de rest van de kokende melk, en 10 min laten weken
-meng vervolgens de rum, rozijnen en amandelen door het maanzaad
-in een glazen schaal om en om lagen maken van de broodsneetjes en de maanzaad massa
-de bovenste laag moet maanzaad zijn
-zet de schaal afgedekt in de koelkast

Serveertip

Koud serveren



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top