1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Knieperties.

Knieperties.

Door: margrietwilma

  • Regionaal, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-08-2003

Ingrediënten


500 gr. patent bloem.
400 gr. suiker.
225 gr. roomboter.
2 eieren


Verder heb je nodig


Een wafel ijzer (knijpertjes ijzer)


Nieuwjaarskoekjes uit Drenthe.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boter moet op kamertemperatuur zijn.
Van de boter, eieren, suiker en bloem een stevig deeg kneden. Hiervan balletjes maken ter grootte van een stuiter. Ongeveer 3 uur laten rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

Wafelijzer heet laten worden en balletje voor balletje in ongeveer 16 tellen bruin laten worden. IJzer wel even van te voren in vetten.

Serveertip

Eigenlijk moeten ze opgerold worden en gevuld met slagroom en/of ijs, maar dat vind ik te veel werk en niet lekker.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van margrietwilma
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top