Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Antiliaanse keuken
  4. Chips van bakbanaan en zoete aardappel

Chips van bakbanaan en zoete aardappel

Door: pedro_heymann

  • Antiliaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-08-2003

Ingrediënten


2 groene bakbananen, 1 kleine zoete aardappel, zout.


Verder heb je nodig


Friteuse


Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de bananen en snijd ze doormidden. Doe ze in een kom met koud, gezouten water. Schil de zoete aardappel onder de koude kraan en doe deze ook in het zoute water.

Bereidingswijze

Verhit de friteuse (bij voorkeur met olie!).
Neem de banaan en aardappel uit het water, droog ze goed en snijd ze met een scherp mes in dunne plakjes.
Frituur de chips in niet te grote porties goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Met zout bestrooien en af laten koelen.

Serveertip

Lekker bij een biertje of een borrel.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pedro_heymann
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top