1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Tomatensoep
  5. koude tomatensoep met brood

koude tomatensoep met brood

Door: louise44v

  • , Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-08-2003

Ingrediënten 2 personen


500 g (Italiaanse) tomaten
4 eetlepels olijfolie
3 sneetjes ciabatta, in blokjes
2 tenen knoflook
zout, versgemalen peper
2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt



Heerlijk koud soepje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de blokjes brood rondom goudbruin. Schep ze op een bordje. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en fruit de knoflook met de tomaten 10 minuten op zacht vuur tot de tomaten het vocht loslaten. Roer de tomaten met 1-2 dl water tot een gebonden soep en schep de blokjes brood erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de soep in twee kommen en strooi de basilicum erover.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van louise44v
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top