CHINESE KOOLSALADE MET VRUCHTEN
- Chinees, Voorgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 personen
50 g rozijnen, 2 el rum, 2 appels, 250g Chinese kool, 100g tauge, 150g belegen kaas, 200g witte muskaatdruiven, 2 mandarijnen, 1 sinaasappel, enkel blaadjes munt of citroenmelisseVOOR DE DRESSING: 2 dl mager yoghurt, 2 tl suiker, 1 tl mosterd, sap van 1 citroen, peper en zout
Voorbereiding
Week de rozijnen in de rum.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Verdeel de gewassen kool in reepjes.
Was de tauge, leg deze enkele tellen in kokend water, giet de groente af en spoel er koud water overheen.
Bereidingswijze
Snijd de kaas in luciferstokjes.
Was de druiven. Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes.
Maak de dressing door yoghurt, suiker, mosterd, citroensap en peper en zout door elkaar te roeren.
Meng de appel, kool, tauge, kaas, druiven , rozijnen en mandarijnen.
Schep de dressing door de salade.
Serveertip
Garneer het gerecht met enkele plakken sinaasappel en enkele blaadjes munt of citroenmelisse.