1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. GRIEKSE POEDERKOEKJES

GRIEKSE POEDERKOEKJES

  • Grieks, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-08-2003

Ingrediënten


- 250 gr margarine
- 1 (koffie) kopje poedersuiker
- 1 (koffie) kopje zonnebloemolie
- bloem



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zorg ervoor dat de margarine heel zacht is voordat je hiermee begint anders kan je er niet in kneden. Bijvoorbeeld een dag van te voren uit koelkast halen.

Bereidingswijze

- Voeg de poedersuiker en de zonnebloemolie bij de margarine en begin er in te kneden.
- Terwijl je hiermee bezig ben voeg je er telkens bloem bij, zoveel als dat nodig is. dus totdat je een zachte deeg krijgt. .
- Pak de helft van het deeg en rol deze helemaal uit tot een vorm van een slang. Doe dit ook met de andere helft van het deeg .
- Plat zachtjes de ronde lange deegrol aan de zijkant en bovenkant af voor een vierkant effect. Gebruik hierbij gewoon je vingertoppen. Let op: Niet te hard drukken, het deeg mag niet plat zijn! .
- Snijd de rol in schuine stukjes af. .
- Druk zachtjes op de stukjes met een vork voor een ribbeleffect.
- Verspreid de koekstukjes in een licht ingevette (paar druppels zonnebloemolie) bakplaat. .
- De koekjes kunnen in de voorverwarmde oven van 180 gr. voor een minuut of 15 tot 20. ..

Let op: Zorg ervoor dat de koekjes niet bruin en niet te hard worden in de oven.

Serveertip

Serveer de koekjes met heel veel poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cvdijke


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cvdijke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top