1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Karbonade met uien-barbecuesaus

Karbonade met uien-barbecuesaus

Door: chaootje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-08-2003

Ingrediënten 4 personen


2 uien, in ringen
2 el zonnebloemolie (C1000 Selectie)
1 teentje knoflook, gesnipperd
3 cm verse gemberwortel, fijngeraspt
versgemalen peper, zout
1 dl Calve barbecuesaus
4 schouderkarbonades



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de uien met 1 1/2 el water, de helft van de olie, de knoflook, de gemberwortel en peper en zout naar smaak al omscheppend 5 min. op een halfhoog vuur zonder dat ze bakken.
Neem de pan van het vuur en roer de barbecuesaus erdoor en zet de saus in de koelkast.
Bestrijk de karbonades met olie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Verpak ze elk in een stuk aluminiumfolie en laat ze op het rooster boven een gloeiende barbecue in ? 10 min. helemaal gaar worden.
Verwijder het folie en laat ze op het rooster van de barbecue, om en om, mooi bruin roosteren. Serveer met de saus. Lekker met een salade.

Bron

C1000



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top