Bruine bonen curry

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Bruine bonen curry

    Bruine bonen curry

    Bruine bonen curry

Behoorlijk pikant bonengerecht vol vezels en vitaminen en reuze gemakkelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* halve rode paprika * 2 tenen knoflook * 1 ui * 1 flinke prei * half bakje champignons * 200 gr varkenshaas of kipfilet * 1 klein blikje tomatenpuree * 1 blik bruine bonen * 3 flinke el Patak's currypasta mild * 1 el Blue Band vloeibaar * scheutje rode wijn of water
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 432,20 kcal
Koolhydraten 35,69 g
Eiwitten 35,03 g
Vetten 12,46 g
Benodigdheden
Wok of hapjespan

Voorbereiding

Snijd het vlees in stukjes.Snijd de paprika in kleine stukjes en snipper de knoflook en de ui. Snijd de prei in ringen, was deze en laat goed uitlekken. Snijd de champignons in plakjes. Doe de bruine bonen in een zeef of vergiet en spoel ze af.

Bereidingswijze

Verhit de boter en bak het vlees lichtbruin. Schep het uit de pan en zet even weg in een schaaltje. Bak in het resterende vet de ui, knoflook, prei, paprika en champignons. Doe het blikje tomatenpuree erbij en laat even meebakken. Voeg de currypasta toe. Doe het vlees terug in de pan en schep de bonen erdoorheen.Voeg een scheut rode wijn of water toe. Laat alles nog even zachtjes sudderen en schep voorzichtig om.

Serveertip

Heerlijk met stokbrood, komkommersalade en een fris drankje.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

molenmeisje avatar
molenmeisje

Doorsturen

Home Recepten