Quesadilla met garnalen en avocadosalsa
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Quesadilla's zijn gevulde tortilla's,gebakken als een tosti in de koekenpan.
Ingrediënten 2 recipe.people
1avocado,vruchtvlees in blokjes2el fijngesneden koriander2el citroensap3el(knoflook)oliezout en vers gemalen peper1rode peper,zaad verwijderd,fijngesneden4lente-uitjes,in ringetjes200g gekookte Noorse garnalen4flour tortilla's van 20cm.doorsnee1dl creme fraicheBereidingswijze
- Schep de avocado,koriander,citroensap en 1el olijfolie door elkaar.Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit 2el olie en bak hierin de rode peper en lente-ui ca.1min.
- Schep de garnalen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk 2 tortilla's met de creme fraiche en verdeel het garnalenmengsel erover.Bedek het met de andere tortilla.
- Verhit een koekenpan en bak hierin 1 Quesadilla ca.2min.Keer hem met behulp van een deksel of bord en bak de andere kant ook ca.2min.
- Leg hem op een bord en houd warm onder aluminumfolie.Bak de tweede Quesadilla op de zelfde manier.Schep er wat van de avocado-salsa op en serveer de rest erbij.
Serveertip
- Lekker met een tomatensalade.
- Tip: onrijpe avocado's kun je in de magnetron heel snel zacht krijgen.Leg ze met schil en pit en al 30sec. in de magnetron op vol vermogen(750watt).Herhaal dat evt.nog een keer als de avocado nog wat te hard is. ....EET SMAKELIJK....