1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Hamburgers voor de BBQ

Hamburgers voor de BBQ

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-08-2003

Ingrediënten 4 personen


Varkensreepjes (300 gr), speklapjes (300gr) (ipv varkensreepjes kan ook gewoon een runderlapje gebruikt worden), 1 bouillonblokje, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel chilipoeder, nootmuskaat, 1 theelepel zout, snufje peper, 1 eetlepel paneermeel (door de mix), paneermeel om te paneren


Verder heb je nodig


Magi Mix + hakmes, hamburgervorm (ik gebruikte bij gebrek hieraan een dekseltje van zo'n bruin bakje Wijcko Sate saus), diepvrieszakje


Per ongeluk brouwde ik de lekkerste hamburgers voor op de BBQ

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes en maal het vervolgens fijn in de Magi Mix zodat er een gehakte brei ontstaat. Stop het geheel in een mengkom en meng de kruiden erdoor heen inclusief de eetlepel paneermeel. Het bouillon blokje verkuimelen en er ook door mixen. Goed kneden. Vervolgens maak je 4 a 5 ballen gehakt. Ik gebruikte het Wijko sate saus dekseltje om de hamburgers mee te persen in de gewenste vorm. Om ervoor te zorgen dat de hamburger straks niet blijft plakken op je snijblok leg je een diepvrieszakje op de snijplank met wat paneermeel erop. Leg daar de bal op en pers de hamburger met het dekseltje in een mooie ronde vorm.
(ook het dekseltje wat paneren zodat de burger goed loslaat) . De burgers even in een pan aanbakken zodat ze stevig blijven als je ze op de BBQ gooit. Smakelijk!

Serveertip

Een lekkere tomatenketchup erbij met wat gebakken uitjes maakt het helemaal af.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thomas_n1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thomas_n1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top