Kalfsvleeskroketten

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 30-60 min.

De lekkerste kroketten maak je nog altijd zelf!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
200 g fijngesneden kalfsfricandeau, aromapoeder, peper, zout, 60g boter, 50g bloem, 3 blaadjes witte gelatine, 4 dl bouillon (tablet), 3 el zeer fijngehakte peterselie, geraspte nootmuskaat, pannermeel, 1 ei
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bestrooi het vlees met weinig aromapoeder en strooi er peper en zout op.

Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die enigszins gaar worden. week de gelatine in ruim koud water, schenk de bouillon al roerende door de bloem.

Knijp de gelatine uit en los die goed op in de gladgebonden saus.


Voeg daarna het vlees, de peterselie en naar smaak nootmuskaat, aroma, peper en zout toe.

Bereidingswijze

Maak een platte schotel nat, strijk de ragout in een gelijkmatige laag op de schotel uit en zet die afgedekt, ongeveer 2 uur, in de koelkast.


Vorm van het koude mengsel met twee lepels rolletjes van gelijke grootte zonder barstjes. Wentel die door het paneermeel.


Verwarm het frituurvet tot 180 graden.


Haal de rolletjes door het geklopte ei, dan door het paneermeel en laat de rolletjes met enkele tegelijk in het frituurvet door en door warm en goudbruin van kleur worden.

Serveertip

Leg de kroketten op een platte schotel en serveer er mosterd bij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

winnie5830 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten