1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Henrike's gewokte Knoflookgamba's

Henrike's gewokte Knoflookgamba's

Door: henrike31

  • Spaans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-08-2003

Ingrediënten 2 personen


24 gamba's (rauw)
4 teentjes knoflook
2 kleine uien
1 theelepel olijfolie
4 eetlepels medium sherry
1 vers rood pepertje
2 eetlepels fijngehakte peterselie (of uit de diepvries van Daregal)


Verder heb je nodig


Wokspatelschilmesjesnijplankkeukenpapier


... met uien. Pittige gamba's, maar net weer even anders, zowel geschikt als voor- en hoofdgerecht!!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de gamba's, verwijder de darmkanalen (zwarte sliertjes) en dep ze droog.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in zeer dunne plakjes.Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Was het rode pepertje en versnipper deze.

Bereidingswijze

Verhit de olie en wok de plakjes knoflook heel licht bruin.
Schep ze uit de wok en laat ze op keukenpapier uitlekken.Voeg de uienringen aan de wok toe en wok ze omscheppend 4 minuten op een hoog vuur. Schep ze uit de wok. Doe iets water in de wok, breng aan de kook en voeg gamba's toe. Laat ze, al omscheppend in 3-4 minuten gaar worden.Voeg de sherry, de knoflook, het pepertje en de uien toe. Voeg peper naar smaak toe. Laat het geheel nog heel even doorwarmen en strooi de peterselie erover.

Serveertip

Dit hoofdgerecht kan ook heel goed als voorgerecht voor 4 personen dienen. (met dezelfde hoeveelheid ingredienten)
Lekker met gestoofde courgette of een frisse, naturelle salade
Wijntip: Pinot Blanc
Kcal: ca 225 per persoon



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrike31
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top