1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Kippevleugels met citroensap en knoflook

Kippevleugels met citroensap en knoflook

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-08-2003

Ingrediënten 4 personen


-12 kippevleugels
-4 tenen knoflook uit de pers
-zout en versgemalen zwarte peper
-citroensap van 4 citroenen
-cayennepeper



Dit is een erg makkelijk en verrukkelijk gerecht!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-leg de kippevleugels op een plat bord en wrijf ze in met knoflook, zout en peper
-giet het citroensap over de vleugels en bestrooi met de cayennepeper
-laat 3 a 4 uur marineren in de koelkast en draai ze af en toe eens om

Bereidingswijze

-leg de kippevleugels in een grote braadpan
-giet de marinade erbij
-voeg zoveel koud water toe tot de vleugels onderstaan en breng aan de kook
-laat onafgedekt 20 a 25 min pruttelen tot het vlees gaar is en de saus is ingedikt

Serveertip

-warm serveren of de volgende dag ...koud (ze zijn dan nog lekkerder)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top