Gevuld brood met kipsalade

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-08-2003

Zoete meloen, pittige pestodressing en friszure artisjokken zorgen voor een verrassend contract is smaak

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kant en klaar gegrilde kip, halve galiameloen, in kleine stukjes of bolletjes, 4 gedroogde tomaten op olie, in reepjes, 1 klein blikje artisjokken, uitgelekt, in vieren, 1 el. pesto, 2 el. (basilicum) olie, 3 el. mayonaise, zout, peper, 100 gram veldsla, worteltjes verwijderd, 1 bruine boerenbol of 4 Italiaanse bollen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de poten van de kip en deel ze in dij en drumstick. Snij de vleugeltjes er ook af. Neem de rest van het kipvlees van de botten en verdeel het in kleine plukjes. Meng de kipstukjes met de meloen, gedroogde tomaten en artisjokken. Meng de pesto, olie en mayonaise en schep dit door de salade. Breng de salade met zout en peper op smaak. Schep de veldsla vlak voor het vullen door de salade. Snij een kapje van het brood en hol het uit. Vul het brood met de salade, zet het kap erop en verpak het brood in folie. Geef een restant salade er apart bij. Snij de bol in punten, serveer de kipdelen erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten